Wednesday, March 9, 2016

LANGKAWI....SHORT VACAY!!

LANGKAWI....SHORT VACAY!!

Ya Allah dah lama kot aku x menjengah kesini..huhu.kesibukan masa yg xdpt nak elak..hati ni nak update..tp bila sentuh je laptop...mcm2 hal ade je nak buat..at last mmg terlupa terus la..

kali ni aku nak update ttg short vacay aku yg x dirancang..ke mana??? ke Langkawi kita...hehehehe..asalnya mula2 nak ke PD je..nak bawak anak jalan2..cuti sekolah waktu tu...dah ptg kitaorg gerak keluar dr rumah..last2 husband ckp xbestla..dekat sgt..kita gi kL la..dah nak smpai kL..husband ckp lagi..boring la..asyik2 kL je..kita ke Ipoh la..ok la..aku on jeee..

dah smpai ipoh dlm pukul 10..dah lapar..singgah mkn dulu..masuk bandar Ipoh cari makan..dah mkn..husband ckp xde ape yg menarik pun.bosan je..kita gi Penang la..huhu..aku pun ok je..last2 smpai penang dlm pukul 12tgh malam..tgh aku search2 hotel..hotel semua penuh..huaaaa..punah harapan..yela last minute kot..cuti sekolah plak..then husband ckp..dah xyah cari hotel..kita gi Langkawi je..senang cita..terdiam jap aku..huh..penat xyah ckp la..anak aku yg sulung harith dah bgn tido..bgn tido byk kali..smpai dia tanya..mama..lamanya nak smpai hotel..kenapa x sampai2 lg..hehehe..

Aku dah mengantuk..sedar2 husband aku berhenti kat R&R..tido jap kata dia..tgk jam pkul 1pg mcm tu..suasana kat situ mmg meriah..xmcm pukul 1pg..byk keta yg berhenti utk tido..lebih kurang sejam..kitaorg gerak semula..pukul 4:30pg aku smpai Kuala Perlis...Pukul 4:30 pg tu org dah beratur nak beli tiket feri..aku dpt tiket yg pukul 10pg..yg lain semua hbs...redha je la..dah kepenatan..sempat la sebelum tu kitaorg gi cari sarapan..bersihkan diri semua..

Lebih kurang pkul 11lebih mcm tu smpai Langkawi..arah pegi aku naik feri x best..duduk bahagian bawah..xde tingkap..tertutup je..apalagi..tdo la..smpai Langkawi husband aku sewa kereta..then terus gi check in..husband aku pilih hotel Adya..best jugak hotel ni..staff peramah..bila bertembung je dgn staff..mesti diaorg senyum n bg salam..hotel ni lebih kepada hotel Islamic sikit..sangat selesa..bersih..makanan hotel pun best..Aku stay 3hr 2mlm..itu pun anak aku xnak balik..xpuas katanya..hahahaha..

Meh aku belanja gambar hotel skit..




 

 

 

 
 Pemandangan Dari bilik aku..masa ni air surut..




 


 Aku stop sini dulu..nanti aku story lg ape aktiviti aku kat sana..mane tempat aku pergi..k..doakan aku cpt update..hahahah...daaa...


Friday, September 18, 2015

Toujours


BER "TOUJOURS' KITAAAA...

Dah hampir 3bln aku amalkan minum toujours ni..rasa dia?? sedap..senang aje..xyah nak campur air..nak buat tu ini..koyak je plastik tu..terus boleh minum..senang kan..hehe..mudah..cepat..sebenarnya toujours ni mcm collagen la..Collagen Toujours nama dia..hehe..Toujours ni duta dia Hanis Zalikha..haa..konon nak cantik mcm hanis zalikha la..hahaha..perasan gitu..berangan x sudah2..suami aku baca ni mau muntah darah dia,..haha..

Harga toujours ni sekotak rm199.90..masa aku beli..ada promosi..kurang 90sen..boleh la..daripada xde diskaun kan..haha..aku beli lagi seminggu nak raya..hari2 minum..sebelum sarapan..amik toujours ni dulu..masa perut tgh kosong tu..haa elok la amik toujours tu dulu..

Perubahan??? emm..aku xtau la..xpandai nak cita.haha..tp ramai yg tegur kulit muka dah lain..dah glowing2..waaahhh..hahahha..itu org yg ckp k..bukan aku..selain dr supplement toujours ni..aku ada amik benda lain jugak..utk penjagaan wajah ni..utk penjagaan wajah ni aku story in next post ok...
nak cau dulu..dah tghari ni..nak masak....daaaa...


Monday, September 7, 2015

Hampir 1tahun....

Hampir 1 tahun...bulan September yg penuh dgn kenangan..segalanya bermula di bulan September..
Hati aku x kuat nak tempuh..tp kena hadap jugak..setiap kali aku teringat..bergenang air mata ni..xdpt nak tahan..boleh kata tiap saat aku ingat pada dia...xpernah sehari aku lalui tanpa mengingati dia...
Rindu....rindu sgt hati ni....
Malam td nangis2 masa tidur...mimpi rupanya..mimpi papa...
Papa...adik terlalu rindukan papa...
Adik selalu mendoakan agar ni mimpi utk adik...tp x...bila adik bgn tidur..mmg kenyataannya..papa xde lagi....x dpt nak luah dgn kata2...betapa adik rindukan papa....