Thursday, September 19, 2013

Dah nak balik Kuantan..

Hari ni aku rasa sayu sikit hati ni..xtau la nape..mungkin aku nak blk kuantan..tetiba emo pulak..sebelum ni ok je..yela kali ni blk ktn lama kan..sebulan lebih..dah 2hr 2mlm aku x jumpa dgn suami aku..dia outstation ke mersing..hr jumaat baru balik..aku balik ktn ni pun mak ayah mertua aku yg volunteer nak anto kan..katanya risau keadaan aku..perut makin kebawah..hr sabtu ni ckup 9bulan..patut nya plan nak balik hr sabtu la..nak check up terus..tp bila aku call klinik tmpat aku selalu check up tu,doktor yg selalu check aku tu x keja weekend ni..dia keja jumaat ptg..itu yg terus tukar plan blk ktn tghari ni.. Hati ni nak tunggu suami aku balik..nak balik ktn dgn dia..tp tkt kalo tunggu dia mmg x sempatla nak jumpa doktor jumaat ptg..minggu dpn xtau hr ape dia duty..so terpaksa la blk ktn jugak hr ni..tima kasih ye mak ayah tlg anto kan ayu blk ktn..ikutkan ayah aku, dia nak dtg tangkak ni amik aku bwk blk..xnak susahkan ayah mertua aku..tp ayah mertua aku nak jugak anto aku..katanya sambil2 tu boleh dia pegi berjalan ke Cherating dan Kemaman..Ayah mertua aku mmg suka pegi bercuti kat area Pantai Timur..makanan sedap katanya..hehehe.. Emm..berbalik pada cita yg aku nak blk ktn ni, mlm td kelam kabut la aku mengemas baju2 aku, Harith..mainan & buku Harith..aku amik mana yg perlu je la..jd xde la Harith boring kat sana nanti..xde la dia asyik berebut mainan dgn abg sepupu dia je..em..sambil menaip entry ni..hati aku rasa sedih sgt..rasa nak nangis pun ada..ayyyo...nape ni..kepala ni duk teringat je kat suami aku..Harith pun skrg rapat dgn papa dia..ni papa dia outstation pun selalu dia tnya aku mana papa dia..mulut tu asyik sebut papa..papa je..bgn tido pagi semalam, badan dia dedar..pns skit..pastu start selsema dan batuk2..tp pagi ni aku bgn tido, aku rasa bdn dia dah xpns..cuma selsema je la..lega..agak rindu kat papa dia kot..tdo mlm td aku alaskan tempat tido dia dgn kain pelekat papa dia..biar ade bau2 papa dia skit..hehehe..boleh aku tumpang sekaki..huahuahuahua..huhuhu.... Utk suami aku, sepanjang aku kat ktn nanti..b jaga diri baik2 ye..keja elok2..kesihatan kena jaga..pegi mana2 drive elok2..suami aku ni keja mmg selalu drive jauh2..sitenya semua jauh2..jgn lupa mkn ye..nanti gastrik, bu xde,susah nanti..doakan bu selamat semuanya..bu mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki..dah mcm hr raya pulak..huhu..ni xtau la suami aku baca ke x..dia mana ade masa nak baca blog aku ni semua bagai..pagi2 dah keluar keja..blk kang lewat petang atau malam..bila dah blk, penat semua..lps mkn je terus baring nak tdo..xpela..at least hati aku lega bila meluah kat sini..xde la sedih sgt..terluah la sikit..huhu..ok la..lagi lama kang lagi aku melalut ntah ape2..nak sambung buat keja..daaa......

6 comments:

  1. Kuantan duduk diarea mana? My mertua Umi Qi duk di Sg karang balok

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..kat sg.karang..ayu duk kat bukit sekilau..sebelah dgn uitm..nanti kal kebetulan ade sini,boleh jumpa..:)

      Delete
  2. Banyakkan bersabar ye sis..saat camni mmg rasa perlu sgt suami kat sisi..semoga dipermudahkan ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak..amin..harap dipermudahkan semuanya..:)

      Delete
  3. Ayu, kuantan kat mana? Hana pun duk kuantan tau.. eee nanti blh la nak melawat baby baru n harith.. semoga dipermudahkan semuanya ye ayu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayu kat bukit sekilau..perumahan sebelah uitm bukit sekilau..hana duk kuantan area mana? dtg la..boleh jumpa..kita xpenah jumpa lagi kan..

      Delete